BENEGRENSKA VERBAAST DE MUZIEKWERELD MET DE TITEL VAN BELGISCH KAMPIOEN IN DE BERGKLASSE.

Zondag 19 maart was een regenachtige dag, maar voor Benegrenska scheen die dag de zon. Deze blaaskapel die anderhalf jaar geleden werd opgericht in de grensstreek van Essen/Kalmthout/Zundert/Rucphen (de naam is een afkorting van BElgischNEderlanseGRENSKApel) nam gisteren deel aan het Belgisch kampioenschap voor blaaskapellen in Tienen. De organisatie was in handen van VLAMO (Vlaamse Muziekorganisatie). Met een internationale jury (Marion Vlado van de kapel Dunajska uit Slowakije, Thomas Zsivkovits van Eine Kleine Dorfmusik uit Oostenrijk en Chris van den Heuvel uit Nederland) geniet dit kampioenschap van een hoog aanzien. Dat de jury streng geweest is was te zien aan de punten die aan de lage kant lagen.

In de Bergklasse waren er vijf deelnemers, dus was er wel sprake van serieuze concurrentie. De jury schrijft in haar rapport dat Benegrenska op die korte tijd een geweldige weg heeft afgelegd. De begeleiding van het orkest staat als een huis en de solisten weten ook wel raad met hun partij. Volgens de jury heeft het orkest het potentieel om op termijn een topper te worden. Voor ons optreden kregen we 88% , wat in de Bergklasse het hoogste aantal punten was en goed voor de titel van Belgisch Kampioen en enkele extra prijzen.

Uiteraard zijn we heel tevreden met deze uitslag. Het wijst erop dat we met Benegrenska op de goede weg zijn. Op deze weg zullen we verder gaan en werken aan een blaaskapel die veel mensen muzikaal plezier zal bezorgen.

 

Gerard Peeters (dirigent)

 

2 reacties

 1. Hallo Benegrenska,

  Een heel dikke proficiat met het behaalde resultaat, was een heel mooi optreden van jullie.
  Veel succes voor de toekomst.

  Met vriendelijke groet,
  Thijs Wertz
  Dirigent Torenkruiers Bocholt.

  • Jack de Rooij op 22 maart 2017 om 5:02 pm
  • Reageer

  Beste muzikanten van Benegrenska,

  van HARTE GEFELICITEERD met dit prima resultaat.
  Complimenten en ga uiteraard zo door !

  namens NEO Rucphen
  Jack de Rooij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.