Facebook

Benegrenska

Benegrenska is een muziekkapel die voornamelijk Moravische en Böhmische muziek speelt, maar ook af en toe verrassende uitstapjes maakt naar andere muziekstijlen.
Benegrenska
Benegrenska
Nieuwjaarsmatinee 26 januari 2020 13.00 uur
Benegrenska
Benegrenska heeft zijn/haar status bijgewerkt.
Benegrenska
Benegrenska
Harmonie NEO uit Rucphen en Harmonie Terheijden (uit de gelijknamige plaats) verzorgen a.s. zaterdag 5 oktober een uitwisselingsconcert in de theaterzaal van Agora in Rucphen. Beide orkesten hebben sinds ongeveer een maand een nieuwe dirigent (niet dezelfde overigens). Bijzonder interessant dus om deelgenoot te zijn van hun eerste optredens. Voor het A-orkest van NEO onder leiding van Rob Sloekers is dit tevens een goede voorbereiding op het GMC van 2 november. Er zal een mooie afwisseling zijn tussen serieus gespeelde lichte muziek en licht gespeelde serieuze muziek. Bijvoorbeeld het heroïsche 'Hymne of the Highlands' afgewisseld met 'Sparks of Fire'.

Na het optreden van deze twee harmonieorkesten staat bovendien een muzikale toegift door muziekkapel Benegrenska op het programma. Deze kapel is opgericht in 2015 en staat onder leiding van Gerard Peeters (jawel, de vorige dirigent van NEO). Benegrenska brengt een uitgebreid programma in de Mährische, Böhomische en Egerländer stijl, maar maakt soms ook een verrassende uitstap naar andere stijlen. De muzikanten komen uit de grenstreek rondom Essen, Achtmaal en Rucphen.

Het concert begint a.s. zaterdag 5 oktober om 20.00u, maar uiteraard is de foyer van Agora al ruim eerder open. We hopen u te mogen begroeten op deze muzikale avond. En, hoe bijzonder is dat nog tegenwoordig, de toegang is zoals te doen gebruikelijk bij NEO weer helemaal gratis!
Benegrenska
Benegrenska
In de tijdschriften in Bocholt. Concert paasmaandag.
Benegrenska
Benegrenska
2e Paasdag Optreden Bocholt
Benegrenska
Benegrenska
De zaal staat klaar! Om 13.00u gaan we van start👍