Nieuwjaarsparty 21 Januari 2018

Deze muziekmiddag begint met een optreden van Muzičanka
Muzičanka is op 21 maart 2011 opgericht en spelen met es-klarinet en bes-klarinet, 4 trompetten/flügelhorns,  tenorhoorn en bariton, trompet, trompet en bastrombone, bastuba en slagwerk.
De muzikale leiding is vanaf de eerste repetitie (2 mei 2011) in handen van trompettist Bas van Gestel. De muzikanten komen uit Midden- en Noord-Limburg en Brabant, en variëren in leeftijd van zeer jeugdig tot ietwat ouder.  Muzičanka presenteert een zeer afwisselend instrumentaal programma met vooral spetterende Moravische blaasmuziek, aangevuld met mooie Böhmische blaasmuziek, waarbij polka’s, walsen, sousedska’s en solistische nummers van diverse bekende componisten zoals Zdenĕk Gursky, Miloslav Procházka, Ladislav Kubeš, Bohumír Kameník en Helmut Zsaitsits elkaar afwisselen.

Benegrenska vervolgt de muziekmiddag. En voor de volledigheid de tekst die ook ergens anders op deze website is te vinden:
Een kersvers blaasorkest gespecialiseerd in de typische Zuid-Moravische muziekstijl. Een orkest dat zowel de muziekkenner weet te fascineren als het publiek weet te vermaken. Benegrenska brengt een uitgebreid programma in de Mährische, Böhmische en Egerländer stijl, maar maakt ook soms een verrassende uitstap naar andere stijlen. De muzikanten komen uit de grensstreek rondom Essen (B) en Achtmaal (NL). Zie ook http://benegrenska.eu/muzikanten/  voor meer informatie over de muzikanten.

Zaal de Toekomst Achtmaal
Pastoor de Bakkerstraat 19 in Achtmaal
Zaal open om 13.00 uur

Kaarten in voorverkoop 6,- euro, te bestellen via ad@benegrenska.eu of (0031) (0)641105131

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.